Sporten

U kunt bij ons terecht voor onderstaande sporten:

Recreatief Turnen
Freerunning
Sportfit
Volleybal dames
Selectie Turnen Dames

Recreatief Turnen

Wil je gewoon een uurtje in de week turnen dan is het recreatief turnen iets voor jou! Iedereen kan en mag meedoen. Je hoeft geen ster te zijn op de brug ongelijk of op de tumblingbaan. Deze groep is helemaal vrijwillig. Deelname aan activiteiten en wedstrijden is niet verplicht, maar natuurlijk wel superleuk! De lessen zijn altijd gevarieerd en worden op een leuke en gezellige wijze gegeven. Ook is er peuter- en kleutergym. Hiermee kan uw kind al vanaf 3 jaar beginnen. Bij peuter- en kleutergym worden de motorische vaardigheden op een speelse en uitnodigende manier vergroot. Je oefent om steeds leniger en soepeler te worden. Een gezonde basis door allerlei manieren van bewegen: klimmen, klauteren, duikelen, balanceren, zwaaien en rollen. Gymnastiek doe je altijd met elkaar. Voor leiding, tijden en locatie kunt u ons lesrooster raadplegen.

Bekijken

Freerunning

Zilvermeeuw Altena biedt de mogelijkheid om freerunning te beoefenen. Freerunning is een sport waarbij het de kunst is om via obstakels van A naar B te gaan door middel van klimmen, springen, klauteren, salto’s maken en nog veel meer. Het doel is om dit aan één stuk door te doen, gebruikmakend van verschillende attributen die in een sportzaal te vinden zijn, zoals trampolines, kasten, matten enz. Voor leiding, tijden en locatie kunt u ons lesrooster raadplegen.

Bekijken

Sportfit

Iedereen die regelmatig aan lichaamsbeweging doet, voelt zich niet alleen fitter, maar houdt ook de conditie op peil of verbetert die. In de gymzaal van de Morgenster (Esdoornlaan, Sleeuwijk) worden diverse vormen van bewegen aangeboden. Er zijn verschillende programma’s zoals o.a. conditietraining en spierversterkende oefeningen. Naast het sporten is er ook veel aandacht voor gezelligheid onder elkaar. Voor leiding, tijden en locatie kunt u ons lesrooster raadplegen.

Bekijken

Volleybal

Bij Zilvermeeuw Altena kan volleybal gespeeld worden door dames. De eerste drie kwartier wordt er, na een warming-up, getraind op allerlei volleybaltechnieken en -tactieken. De tweede helft worden er wedstrijden gespeeld. Het spelplezier staat hierbij hoog in het vaandel. We spelen geen recreantencompetitie. Iedereen die erover denkt om (weer) te gaan volleyballen is van harte uitgenodigd om een paar keer mee te trainen om zo aan den lijve te ondervinden of het wat voor hen is. Leeftijd en ervaring maakt niet uit. Voor leiding, tijden en locatie kunt u ons lesrooster raadplegen.

Bekijken

Turnen Dames selectie

Tijdens de recreatieve gymlessen ligt de nadruk vooral op lekker ontspannen met je vrienden of vriendinnen en bezig zijn met je sport. Maar sommigen willen en kunnen meer. En deze meiden willen (misschien) ook wel meedoen aan wedstrijden. Ben je talentvol en heb je aanleg voor gymnastiek? Je kunt dan gevraagd worden door de leiding voor het selectie turnen. Meedoen met de selectie betekent meer trainen dan bij gymnastiek. Tijdens de trainingen van de selectie Turnen Dames worden alle onderdelen zoals brug met ongelijke liggers, balk, vloer en sprong beoefend. Bij de selectie Turnen Dames is deelname aan wedstrijden verplicht. Als turnster beheers je je bewegingen precies, soepel, vlot en krachtig. Want explosieve kracht heb je nodig voor je sprong, in enkele seconden. Soepelheid heb je nodig om lenig van de brug-ongelijk af te springen tot stand. Gracieus loop je over de evenwichtsbalk met extra wendingen. De vloer oefening laat zien wat je kunt: acrobatische combinaties en dansachtige bewegingen al dan niet op muziek. Zo beweeg je je als turnster krachtig, vlot en soepel tot in het kleinste detail, perfect nauwkeurig. De turntoestellen zijn: Sprong, Brug, Balk en Vloer. Voor leiding, tijden en locatie kunt u ons lesrooster raadplegen. Voor meer informatie kunt u onderstaande documenten doornemen.

Bekijken

Sportkleding bestellen

Bestellen recreanten turnpakjes via onderstaande link kunt u zelfstandig zonder tussenkomst van de zilvermeeuw turnpakjes voor de recreanten gym bestellen. Bestel hier uw recreanten turnpakjes In de webwinkel van TT-Gymnastics vindt u een maattabel, waarmee u de benodigde maat kunt bepalen. Mocht het turnpakje niet blijken te passen, dan is omruilen vanzelfsprekend mogelijk. Bestellen Selectie turnpakjes De turnpakjes voor de selectie dames wordt via het bestuur geregeld.

Bekijken
Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht!
Blijf op de hoogte van de laatste activiteiten
Sluiten