Historie

Schoolarts A. Bonzel heeft het initiatief genomen tot het realiseren van sportmogelijkheden voor de schoolkinderen in Sleeuwijk. De oprichters van De Zilvermeeuw waren de heer Bonzel, de heer Geenen, de heer Roeland, de heer Van Damme en de heer Folmer. Bij de oprichting op 18 maart 1960 waren er 150 aanmeldingen en na een half jaar al 280.

De gemeente stelde het dorpshuis ter beschikking en een startsubsidie van vijftig gulden voor de nog “vrije uren”.

De kerk kwam met een tweede ruimte namelijk het jeugdgebouw “Tuveo”. Beide ruimtes werden gehuurd tegen een bijna symbolisch huurbedrag.

De Gorcumse Gymclub leende leiding en materiaal uit: een paard, brug en lange mat. Het was dus erg behelpen in het begin.

Het kon gebeuren dat de kinderen moesten wachten omdat de leidster, die uit Gorinchem moest komen, door het slechte weer verhinderd was of een lekke band had. Het dorpshuis mocht alleen gebruikt worden als er geen andere activiteiten gepland waren. In september 1963 vermeldden de notulen van de vergadering dan ook: “Deze week geen enkele lessen. Alle zalen alle avonden bezet”. Gelukkig werd in 1966 een nieuwe sporthal gebouwd in Sleeuwijk waar de vereniging gebruik van kon maken.

In 2015 werden de leden van turnvereniging Andelo uit Rijswijk toegevoegd aan de Zilvermeeuw. In 2016 werden de leden van EMS uit Almkerk/Nieuwendijk toegevoegd aan de Zilvermeeuw.

Het aantal leden groeide daarmee tot 560 in 2017. Omdat de vereniging zich niet meer beperkte tot Sleeuwijk is de naam van de vereniging in 2017 gewijzigd naar Sportvereniging Zilvermeeuw Altena.

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht!
Blijf op de hoogte van de laatste activiteiten
Sluiten