BIJZONDERE LEDENVERGADERING

maandag 20 mei 2019

UITNODIGING BIJZONDERE LEDENVERGADERING MAANDAGAVOND 20 MEI 2019

LOCATIE: SPORTHAL BOLDERIK, SLEEUWIJK, START 19:30 UUR

INLEIDING

Sportvereniging Zilvermeeuw Altena is in de loop der jaren uitgegroeid tot een vereniging van 390 leden. De vereniging verzorgd sportlessen in de dorpskernen van Giessen, Woudrichem, Almkerk en Sleeuwijk.

Afgelopen twee jaar heeft het bestuur van de sportvereniging geconstateerd:

  1. dat het verenigingsgevoel door de brede opzet van verschillende dorpskernen ontbreekt;
  2. dat de opgave om de sportlessen in de verschillende dorpskernen voort te zetten, door terugkerende problemen onevenredig veel tijd en inzet van het bestuur vergt;

Het voltallige bestuur heeft aangegeven dat het voortzetten van de huidige situatiehen het plezier in het besturen van de vereniging ontneemt.

Het bestuur meent dat er wellicht mensen zijn die de huidige situatie met eigen inzet willen voortzetten. Daarom biedt deze bijzondere ledenvergadering ruimte aan leden om het huidige bestuur te vervangen voordat het bestuur passende maatregelen neemt om de twee genoemde punten voor volgend sportseizoen te beheersen.

BESLUIT BIJZONDERE LEDENVERGADERING

Op de bijzondere ledenvergadering,waar dit de uitnodiging voor is, kiezen de aanwezige leden een nieuw bestuur van 5 (vijf) leden. Dit nieuwe bestuur neemt na een inwerkperiode van 2 maanden de taken van het zittende bestuur per 1 juli 2019 over. Aan deze nieuwe bestuurders wordt de opgave meegegeven om zonder het ontvangen van een vrijwilligersvergoeding de huidige opzet van de vereniging te handhaven en sportlessen in de dorpskernen te continueren.

Indien deze bijzondere ledenvergaderinggeenacceptatie van 5 nieuwe bestuursleden voortbrengt, betekent dit automatisch dat het sportseizoen 2019/2020 op een andere manier wordt ingericht. Concreet betekent dit:

  • dat onze vereniging stopt met het aanbieden van lessen in Giessen, Woudrichem en Almkerk;
  • dat de lessen enkel en alleen in Sleeuwijk worden voortgezet en mogelijk worden uitgebreid.

In dit scenario worden voor de lessen in Giessen, Woudrichem en Almkerk externe oplossingen bekeken. Dit is ook van toepassing voor de selectie. Hoewel deze lessen bij dit scenario geen deel meer van ons lesaanbod zijn, zal de vereniging zich coöperatief opstellen in de overdracht van deze lessen aan andere partijen.

Uiteraard gaan de sportlessen in alle dorpskernen tot de zomervakantie gewoon door, tenzij de huidige problematiek ervoor zorgt dat dit niet meer mogelijk is. In dat geval brengen wij u tijdig op de hoogte en restitueren wij uw contributie.

Wij hopen dat u bij deze bijzondere ledenvergadering aanwezig kunt zijn en vragen u om na te denken over uw mogelijkheden als bestuurslid bij onze vereniging.

Namens,

Het bestuur van Sportvereniging de Zilvermeeuw Altena

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht!
Blijf op de hoogte van de laatste activiteiten
Sluiten